четвъртък, 26 декември 2013 г.

Целувки Лебеди



Продукти:

Белтъци - 6 бр.
Захар - 200 г
Лимонена киселина - 1/3 чаена лъжичка
Ванилия - 1 бр.
Сладкарска сметана - 300 мл
Сироп от ягоди - 2 супени лъжици

Начин на приготвяне:

Белтъците и захарта се разбиват на сняг и при непрекъснато бъркане се добавят ванилията и лимонената киселина. С пош върху кухненска хартия се шприцоват отделните елементи на фигурките. Пекат се при 80 градуса за 3 часа. Трябва да се наблюдават, за да не потъмнеят.
Сметаната се разбива с миксер, ягодовият сироп се прибавя за цвят. Шприцова се в подходяща чиния и върху нея се нареждат лебедите.

Няма коментари:

Публикуване на коментар