понеделник, 10 март 2014 г.

Пай с картофи, лапад и киселец





Продукти:

Картофи - 800 г
Масло - 80 г
Брашно - 40 г
Царевично нишесте - 40 г
Яйца - 5 бр.
Лапад - 2 връзки
Киселец - 1 връзка
Пресен лук - 1 връзка
Сирене - 200 г
Готварска сметана - 150 мл
Сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

1.Картофите се сваряват и се пасират с разтопено масло, брашно, нишесте, 2 жълтъка, сол и черен пипер. С пюрето се облепват стените и основата на форма, която е покрита с пергаментова хартия. Малко количество от него се оставя, за да се оформят краищата на пая преди печене.
2.Зеленчуците се нарязват и се задушават в мазнина и малко вода за няколко минути. Натрошеното сирене, разбърканите 3 яйца и 2 белтъка, сметаната, солта и черният пипер се добавят към сместа, както и 1 супена лъжица брашно за по-плътна структура. Изсипват се в средата на пюрето. Паят се пече на 180 градуса за 30 минути. Трябва да се изчака около 30 минути да се стегне и тогава се изважда от формата.





Няма коментари:

Публикуване на коментар