понеделник, 2 юни 2014 г.

Печен патладжан с домати






Продукти:

Патладжан - 3 бр.
Домати - 300 г
Зехтин за готвене - 30 мл
Копър, кимион, джинджифил на прах
Сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

1.Патладжаните и доматите се нарязват по начина, който е показан на снимката. Патладжаните се поставят за 30 минути в студена подсолена вода.
2.Овкусяват се с подправките и между резените на патладжана се слагат доматите. По желание могат да се поръсят и с нарязан босилек.
3.Пекат се за 40 минути на 180 градуса.




4.Изпечените патладжани се нарязват на порции и се поднасят с чеснов сос (с етикет "Солени сосове").

Няма коментари:

Публикуване на коментар