петък, 25 юли 2014 г.

Торта с бял шоколад и ягоди






Продукти:

Бял шоколад - 200 г
Сметана - 200 г
Ягоди - 300 г
Бишкоти - 20 бр.
Прясно мляко - 100 мл
Ром - 10 мл
Захар - 80 г
Желатин - 30 г

Начин на приготвяне:

Бишкотите се напръскват с прясно мляко, разбъркано с ром и малко захар. Един блат от тях се подрежда в основата на форма за торта, покрита с кухненска хартия. Върху него се слагат нарязани парченца ягоди.




Шоколадът се разтопява на водна баня. Към него се добавя сметаната.
Останалите ягоди и 80 г захар се смилат с миксер, леко се затоплят и се разбъркват с разтворен желатин.
В тортата се редуват: блат от бишкоти, мус от ягоди и крем от разтопен шоколад и сметана. Така се получават шарките на тортата.




Пластовете завършват с изливане на бял шоколад със сметана в произволни форми. Тортата се слага в хладилник за 3-4 часа и кухненската хартия се отстранява. 




ДОБЪР АПЕТИТ!

Няма коментари:

Публикуване на коментар