понеделник, 15 септември 2014 г.

Пълнозърнеста питка със семена





Продукти:

Пълнозърнесто брашно - 500 г
Мая - 20 г
Прясно мляко - 100 мл
Газирана вода - 100 мл
Яйца - 2 бр.
Сусамени семена - 30 г
Ленени семена - 30 г
Зехтин - 20 мл
Сол - на вкус
Мед - 10 г

Начин на приготвяне:

1.Маята и медът се разтварят в затоплено прясно мляко. Сместа се разбърква с газирана вода, яйца, зехтин, сусам, ленени семена и сол. Добавя се брашно и се замесва меко тесто. То се оформя на топка и се поръсва със семена. Натиска се с дървена дръжка по диаметъра на оформеното тесто.




2.Питката се поставя в тава с кухненска хартия и трябва да увеличи своя обем около 3 пъти. Това става за 1 час. Пече се на 180 градуса за 40 минути.
Ако се купи черен хляб от магазина, лесно може да се провери дали има оцветители в него. Реже се 1 филия и се слага във вода, която не трябва да се оцвети от нея.




Няма коментари:

Публикуване на коментар