сряда, 1 октомври 2014 г.

Сладкиш с крем карамел, орехи и ябълки






Продукти:

Прясно мляко - 900 мл
Яйца - 7 бр.
Ванилия - 1 бр.
Захар - 150 г
Кекс (или кроасани) - 300 г
Канела - 10 г
Ябълки - 2 бр.
Орехи - 100 г
Захар за карамелизиране - 100 г
Пудра захар за поръсване

Начин на приготвяне:

1.Кексът се нарязва на парченца, които се слагат в тава с излята в нея карамелизирана захар. Сладкишът може да се направи и с кроасани.
2.Яйцата, захарта, млякото, канелата и ванилията се разбъркват с миксер и се изливат в тавата.
3.Ябълките се обелват, нарязват се на кубчета и заедно с начупените орехи се нареждат върху яйчената смес.



4.Сладкишът се пече на водна баня за около 30 минути при 180 градуса. Поръсва се с пудра захар.




Няма коментари:

Публикуване на коментар