събота, 28 февруари 2015 г.

Руло с блат от белтъци и портокалов крем






Продукти:

Блат:
Белтъци - 5 бр.
Захар - 150 г
Брашно - 150 г
Пшеничено нишесте - 50 г
Масло - 30 г
Бакпулвер - 10 г
Ванилия - 1 бр.
Кокосови стърготини - 50 г

Сироп за блата: 100 мл леко подсладено прясно мляко и портокалова есенция

Крем:
Сладкарска сметана - 200 мл
Прясно мляко - 100 мл
Портокалов сок - 100 мл
Нишесте - 30 г
Жълтъци - 3 бр
Кокосови стърготини - 50 г
Масло - 30 г
Бял шоколад - 100 г
Портокалов ликьор - 10 мл
Желатин - 30 г


Начин на приготвяне:

1.Блат:
Белтъците се разбиват на сняг заедно със захарта. Леко се разбъркват със сухите съставки и разтопеното масло. Сместа се пече в широка тава, покрита с хартия за печене до златисто.




2.Крем:
 Прясното мляко и портокаловият сок се изливат в тенджера с двойно дъно, която се слага на котлона. При непрекъснато бъркане се добавят разбитите с нишесте и малко студено прясно мляко жълтъци. След сгъстяване кремът се разбърква с масло, начупен бял щоколад, кокосови стърготини, 10 мл ликьор и сметана. Леко се охлажда и се добавя разтвореният желатин.
 3.След като стегне, кремът се шприцова върху сиропирания с прясно мляко блат. Последният се навива на руло и се поръсва с кокосови стърготини. От този блат могат да се изрежат квадратни форми и да се направят пастички.




ДОБЪР АПЕТИТ!

Няма коментари:

Публикуване на коментар