понеделник, 4 май 2015 г.

Десерт с бутер тесто, круши и стафиди



Продукти:

Бутер тесто - 1 кора
Круши - 2-3 бр.
Стафиди - 50 г
Орехи - 100 г
Канела - 10 г
Овесени трици - 50 г
Кафява захар - 50 г
Ром - 15 мл
Жълтък за намазване
Пудра захар за поръсване

Начин на приготвяне:

1.От тестената кора с формичка се изрязват кръгчета, които се прищипват на 6 места. Намазват се с разбит жълтък и се поръсват с кафява захар. В основата се слагат малко овесени трици.


2.Стафидите се накисват за 15 минути в малко гореща вода и ром, след което се прецеждат. Разбъркват се с обелени и нарязани круши, овесени трици, леко запечени и начупени орехи, захар и канела. От тази смес се слага в центъра на всяко кръгче.


3.Пекат се на 200 градуса за 15 минути и се поръсват с пудра захар.






Няма коментари:

Публикуване на коментар