събота, 8 август 2015 г.

Хрупкави гофрети на тиган



 Продукти:

Бяло брашно - 170 г
Царевично брашно или овесени трици - 30 г
Жълтъци - 2 бр.
Прясно мляко - 50 мл
Меко масло - 100 г
Захар - 100 г
Бакпулвер - 1 бр.
Ванилия - 1 бр.
Сусамени семена за поръсване

Начин на приготвяне:

1.Посочените продукти се разбъркват с миксер и от сместа се слага в намаслен и нагорещен тиган със силиконови формички. Поръсва се със сусамени семена.

 

2.Гофретите се изпичат от двете страни до златисто.


Разбира се, тази смес може да се изпече и в гофретник, след което се поднася със сладко по избор.



Няма коментари:

Публикуване на коментар