петък, 16 октомври 2015 г.

Маслени сладки с карамелизирана дюля



Продукти:

Тесто:
Брашно - 300 г
Масло - 200 г
Захар - 100 г
Яйце - 1 бр.
Ванилия - 1 пакетче

Пълнеж:
Захар - 150 г
Настъргана дюля - 100 г

Начин на приготвяне:

1.Тестото се замесва от посочените продукти, покрива се с кухненско фолио и се поставя на студено за 30 минути. Захарта за пълнежа се карамелизира в подходящ съд на котлона и се разбърква с настърганата дюля.
2.Малки силиконови формички се пълнят с готовото тесто, което в средата се натиска с объл предмет.


След като се опекат до златисто, те се вадят от формите и в средата с малка лъжичка се поставя пълнежът.
3.Възможен е още един вариант, при който тестото се разточва на тънка кора. С метален ринг от нея се изрязват кръгчета и в тях се слага от охладената карамелизирана дюля. Тестените кръгчета се прегъват и краищата леко се притискат.


Сладките се пекат на 200 градуса за около 10 минути.


Могат да се украсят с излят в произволни форми карамел върху хартия за печене.



Няма коментари:

Публикуване на коментар